dimecres, 19 d’octubre del 2011

Fruits i llavors de patates

Les patates tenen flor i llavors, encara que les que normalment es planten ara ja no en desenvolupen, suposo que és per les manipulacions de les espècies que han rebut.
Com aquest any he pogut aconseguir unes patates procedents de Bolívia, i estaven poc manipulades, la planta ha fet una flor blava i després el fruit, que segurament tindrà dins la llavor.
Crec que a causa del canvi d’hemisferi, a més d’altitud i clima, ha fet que les patates hagin trigat molt a sortir i créixer, sort del temps que ha fet que al allargar la calor, ha pogut allargar el temps per a poder fer que el procés de creixement pugui arribar al seu fi, o no, encara no sé si podrem aconseguir patates.
Normalment les llavors no es fan servir, a excepció dels que manipulen les espècies per trobar noves varietats. Les plantes descendents per la llavor pot donar molta variabilitat en la producció és per això que s’utilitza el mateix tubèrcul com a multiplicació vegetativa.






1 comentari:

M. Antònia ha dit...

Vaja si semblen tomaquets! Les fulles de les patates són tòxiques. No sé quan es planten, però deu ser molt aviat per la primavera. Jo vaig plantar-ne d'aquí. Cada patata amb 4 troços i dels grills que quedaven a cada un sortia la nova planta.