divendres, 20 de maig de 2011

Múrgules, Arigany (Colmenilla)

Morchella cónica
En català: Múrgules, Arigany, en castellano: Colmenilla, en francés: Deliciosa.



Es una classe de bolet de forma original, té el peu buit i això facilita cuinar-los farcits. Crus són indigestos, pel que es important bullir-los o fregir-los bé abans de menjar-los.
No es pot confondre en cap altre bolet, pel que no hi ha més perill que la seva toxicitat que se’n va amb la calor de cuinar-les. Neix sota gran varietat d’arbres.
Es pot conservar secant-los. (Sempre l’aigua d’hidratar-los al cuinar-los després de dessecar-los s’haurà de tirar)
Surt als boscos a la primavera, encara que en aquestes dates ja és una mica tard trobar-les, avui he capturat uns quants exemplars de mida considerable, per això us poso la fotografia.
Si no els heu provat mai, no dubteu a fer-ho. Bon profit!